Danske Motorcykler

Måske er det ikke alle bekendt at Danmark engang var en fremtrædende spiller indenfor motorcykelindustrien.
 
Omkring år 1900, levede motorcykeldrømmen blandt mange danske iværksættere. Det blev til mere end 40 forskellige motorcykler som alle fortjener en placering i dansk industrihistorie.
 
Bogen fortæller historien om de dansk fremstillede motorcykler som gik i produktion. Nogle blev solgt i eksemplarer, og andre i flere tusinder.
 
Hver motorcykel har fået sit eget afsnit. Læst som en helhed, efterlades et klart billede af forløbet gennem årene, – hvem overlevede, hvem sejrede, og hvem måtte give op.
 
Værdifulde legender, om motorcykler som måske er på vej ud i glemslen, har med denne bog fået sin helt egen historie.
 
Rigtig mange kender til Nimbus, som i årtier var et vægtigt indslag i det danske trafikbillede. Måske, enkelte også husker maskiner som Hamlet, DISA og nogle få andre. Men de mindst 40 forskellige mærker, vidner om dansk foretagsomhed, uagtet at vi ikke har råvarer i særlig udstrækning, eller gennem historien har haft politikere og embedsmænd, med forståelse for MC-produktion eller kørsel, på anden måde end at skaffe penge til den evigt forslugne statskasse.
Det er for mig en glæde, og stolthed, at Danske Motorcykler nu kommer i en udgave, med de tilføjelser som er dukket op, i det kvarte århundrede der er gået, siden første udgave i 1987.
300 DKK
 

Foredrag og vurderinger

Author

I et vist omfang holder jeg foredrag om motorcykler, især de lidt ældre. Men også om rejser og motorsport, Især Isle of Man.

Når tiden er til det, vurderer jeg gerne motorcykler i forbindelse med salg, dødsfald og lignende.

Kontakt os

Ønsker du at kontakte Villy Poulsen, er du velkommen :

Find mig her